top of page

BADEBOLDE

Udført: 1991

Kunstner: Ole Skovsbøll

Placering: Nyborg

Om værket :

Kunstværket Badebolde har stået og budt velkommen på stranden foran hotel Nyborg Strand siden 1991. De er iøjnefaldende og lyser op i landskabet - og de kaster et lidt barnligt og humoristisk skær på omgivelserne - og udpeger strandens funktion som et rekreativt område med plads til leg.

 

Badebolde er lavet af den lokale kunstner Ole Skovsbøll. De er lavet af gamle, runde olietanke i glasfiber, som han har bemalet. I 1991 var Ole Skovsbøll medskaber af den internationale kunstfestival “S.O.F.A.”, som primært foregik i det offentlige rum - han skabte værket i den forbindelse. Det var ikke hensigten, at det skulle være et permanent værk, men folk blev så glade for dem, så de endte med at blive stående, og nu er de blevet et slags vartegn for byen.

 

En af boldene har en gang sejlet en tur over Storebælt, hvor den landede i Korsør. Siden sejlede den videre til Nordfyn, hvor den blev smadret af den hårde tur. Derfor har Ole Skovsbøll skabt en ny, så man igen kan opleve tre badebolde på stranden.

 

Ole Skovsbøll er autodidakt kunstner og har beskæftiget sig med kunst hele sit liv. Han bor i Nyborg og har været med til at starte Nyborg kunstværksted. Han har sat sit fingeraftryk på byen med flere udsmykninger i det offentlige rum.

bottom of page