top of page

DANSEFUGLEN

Udført: 2019

Kunstner: Per Buk

Placering: Ringe

Om værket :

På gavlen til ungekulturhuset i RInge breder dansefuglen sine vinger ud. Den byder velkommen til et kreativt værested for unge i Ringe, den ser nærmest ud som om, at den vil give alle forbipasserende et kram.

Dansefuglen er én ud af fem fugle skabt af kunstner Per Buk (f. 1969) til byrummet i Ringe. Fuglene er forskellige, og deres udformning tager udgangspunkt i de bygninger, de hænger på. I Dansefuglen har Per Buk været inspireret af danserne hos “Spetaklet”, der holder til i ungekulturhuset. Per Buk siger selv om værket: “Fuglene synger om en by, der har rigtig meget at byde på. En bymidte med mange nye kunstværker og et hverdagsliv med masser af kreative fællesskaber, der vil noget med byen. Fuglene synger om de fællesskaber”.

Fuglene er lavet i aluminium og skåret ud på Næsby Maskinfabrik efter en opskaleret tegning fra kunstneren. Fuglene er en del af Ringes kunstrute, som skal få både byens borgere og besøgende til at bevæge sig ad veje, hvor de normalt ikke færdes og opleve byrummet på en ny måde. Du kan finde de fire andre fugle på facaderne af Stationsbygningen, Rådhuset, Biblioteket og medborgerhuset Guldhøj.

 

Per Buk kommer fra Midtfyn, men bor og arbejder på Langeland. Han arbejder i blandede medier og har en legende tilgang til kunsten. Han skaber alt fra unika fuglehuse til mere klassiske malerier på lærred, og han er konstant i gang med at udfordre sig selv og finde nye måde at udtrykke sig på. Alligevel er hans værker meget karakteristiske og genkendelige. Motiverne kredser ofte om fugle og fabeldyr, som han skildrer med en humoristisk og lidt naiv streg. Her behøver kunsten ikke at være alvorstung eller fyldt med betydningslag, den må gerne være umiddelbar, glad og farvestrålende. Fuglen er for Per Buk et symbol på frihed, og den fylder meget i hans kunst - men han har ingen konkret forklaring på hvorfor, den er så vigtig for ham. Han kan bare godt lide fugle, og han har en spraglet samling af fugle-figurer udstillet i sin stue, som han har fundet på sine rejser rundt omkring i verden.

 

Han driver Galleri NO. 44 i Sidsel Bagersgade i Rudkøbing sammen med sin kone, grafiker Ann-Kerstina Nielsen.

bottom of page