top of page

DE FIRE VERDENSHJØRNER

Opstillet: 2002

Kunstner: Alfio Bonanno

Placering: Rudkøbing, Langeland

Om værket :

Ved Rudkøbing Skudehavn med havet som bagtæppe og en perfekt udsigt til Langelandsbroen findes værket De fire verdenshjørner fra 2002 skabt af kunstner Alfio Bonanno. Værket består af fire steler af sten, der alle er gennembrudt af kuglerunde huller i øjenhøjde. Under hullerne er helt diskrete metalbogstaver påført - det er forbogstaverne på hver stens verdenshjørne; N, S, Ø og V - stenene er nemlig placeret i retning af hvert deres verdenshjørne, og de former tilsammen en rund plads, som er belagt med rødlige sten. Der er tilmed lavet siddepladser af tilhugget granit tæt ved værket.

 

Værket indbyder til at betragteren indtager det, placerer sig i midten af installationen og lader sig omslutte af de fire verdenshjørner. Man kan også kigge igennem hullerne og se, hvordan perspektivet på omgivelserne påvirkes.

 

Ideen til værket kom fra havnefogeden, som gerne ville have Bonanno til at skabe et værk med de fire verdenshjørner som omdrejningspunkt. Stenene til værket er fundet på Bornholm, og hullerne og tilhugningen er lavet af billedhugger Søren West.

 

Kunstner Alfio Bonanno er født på Sicilien og opvokset i henholdsvis Australien og Italien, men har siden 1975 været bosiddende på Langeland. Han står bag nogle af de største og mest bemærkelsesværdige udendørs kunstinstallationer i Danmark og er repræsenteret med projekter i store dele af verden.

 

Bonanno er en af de mest indflydelsesrige nulevende kunstnere i forhold til eksperimenterende kunst i naturen. I sine installationer forbinder Bonanno det lokale med det globale, ligesom han med sin “community building” skaber skelsættende møder mellem kunst, økologiske miljøer og mennesker.

 

Bonanno har sat et markant aftryk på Langeland med sine kunstværker og initiativer, der fremmer kunstmiljøet og gør lokalmiljøet attraktivt for både lokale borgere og besøgende. Han er bl.a. idémanden bag kunstparken TICKON i Tranekær, samt en række events og festivaler.

 

 

Oplev også Bonannos værk “Granit Environment”, der er placeret tæt herved på et grønt areal mellem Rudkøbing Skudehavn og Havnegade, samt hans værker i TICKON parken ved Tranekær Slot.

bottom of page