top of page

EMIGRANTEN

Opstillet: 2014

Kunstner: Lise Borup

Placering: Søby, Ærø

Om værket :

I en parcelhushave i Søby står værket Emigranten - en vildrose emigreret fra København til Ærø i 2014. Den står flot klippet midt på græsplænen, det er Krista, der bor i huset, der sørger for, at den ikke gror alt for vildt.

 

Ved værket står et skilt med teksten:

 

I 2009 vedtog Københavns Kommune at flytte Haveforeningen H/F Prøvestenen. I 2014 var det stadig ikke besluttet, hvad der skulle ske med området. Et grænseland mellem misvedligeholdt have og utæmmet natur med skelpæle, kompostdynger, havelåger, fuglehuse, flisegange, nedløbsrør, højbede og tusindvis af planter, som nogen engang har sat i jorden.

Et sted inde i dette vildnis er en rose blevet fundet, gravet op og medbragt til Ærø.

Nu står den i Krista Flintholms have på Møllemarksvejen 10 i Søby på Ærø.

 

Det er altså historien om en forladt rose, der levede et liv i glemsel i storbyen, men som nu er flyttet ud af byen til ordnede forhold i provinsen. Her bliver den nusset, klippet i facon, kigget på og holdt nede, så den passer ind i de nye omgivelser.

 

Værket er lavet som en del af kunstbiennalen Sommerskulptursøby - en biennale, der afholdes hvert andet år.

 

Værket er skabt af Lise Borup. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2012 og arbejder primært med installation, foto og video. Værket her er en del af serien “Secret Garden”.

bottom of page