top of page

FIND DIG SELV

Opstillet: 2020

Kunstner: Per Buk

Placering: Kunsttårn 10, Langeland

Om værket :

På en smuk, bugtet vej tæt ved Kædeby på Langeland finder du kunsttårn 10. Der hænger et flag uden på tårnet og byder dig indenfor.

 

Træd nu ind i tårnet.

 

Gulmalede lærreder strækker sig med tårnets top. Lærrederne er fyldt med en overvældende mængde fugle tegnet med sort tusch. De er små, naivistiske og mangfoldige i udtrykket. Gå tæt på og find måske en fugl, du kan identificere dig med.

 

Værket Find dig selv er skabt af den fynske kunstner Per Buk og blev indviet 1. maj 2020.

 

Per Buk (f. 1969) flyttede fra Svendborg til Langeland i 2019 og åbnede samtidig et galleri i Rudkøbing. Kort tid efter blev han inviteret til at udstille i kunsttårn nr. 10 - på sin vis en invitation til at være en del af det langelandske kunstmiljø.

 

Per Buks indgang til værket var, at han ønskede give en gave tilbage til Langeland, som han følte havde taget så godt imod ham og hans kone Ann-Kerstina Nielsen, der også er kunstner, og det var vigtig for ham at skabe et nyt værk særligt til stedet, som også medtænkte tårnets særlige dimensioner.

 

Per Buk kontaktede Langelands borgmester og fandt ud af, at der boede 12491 fastboende mennesker på Langeland, og han besluttede at portrættere hver og én. Det blev til 24 gulmalede plader på 60 x 60 cm., hvor han har tegnet små sorte, stregfugle. Der er 520 fugle på hver plade - og så er der én plade med 11 ekstra fugle, hvilket giver 12491 fugle.

En plade har taget Per Buk en udsendelse af Mads og Monopolet at skabe - altså ca. 3 timer.

 

Værket hedder Find dig selv. Her er alle fuglene forskellige, nogle er store, andre små, enkelte er gravide og et par stykker er handicappede - og man kan således se, om man kan finde sig selv. Per Buk fortæller, at titlen er dobbelttydig i det, at man også kan gå ind i tårnet og finde roen i sig selv.

 

Per Buk kommer fra Midtfyn, men bor og arbejder på Langeland. Han er autodidakt kunstner og arbejder i blandede medier, og har en legende tilgang til kunsten. Han skaber alt fra unika fuglehuse til mere klassiske malerier på lærred, og han er konstant i gang med at udfordre sig selv og finde nye måde at udtrykke sig på. Alligevel er hans værker meget karakteristiske og genkendelige. Motiverne kredser ofte om fugle og fabeldyr, som han skildrer med en humoristisk og lidt naiv streg. Her behøver kunsten ikke at være alvorstung eller fyldt med betydningslag, den må gerne være umiddelbar, glad og farvestrålende. Fuglen er for Per Buk et symbol på frihed, og den fylder meget i hans kunst - men han har ingen konkret forklaring på hvorfor, den er så vigtig for ham. Han kan bare godt lide fugle, og han har en spraglet samling af fugle-figurer udstillet i sin stue, som han har fundet på sine rejser rundt omkring i verden.

 

Han driver Galleri NO. 44 i Sidsel Bagersgade i Rudkøbing sammen med sin kone Ann-Kerstina Nielsen.

 

De langelandske Kunsttårne.

De langelandske kunsttårne kaldes “Danmarks længste kunstudstilling”. I 12 gamle, fredede transformatortårne fordelt udover hele Langeland kan du gå på opdagelse i kunstens mange facetter og se, hvordan forskellige lokale kunstnere tager udfordringen op, når ”galleriet” måler 1,5 m. x 1,5 m. og har 8 m til loftet.

Værkerne er udstillet i en treårig periode og der sker hvert forår en udskiftning af fire værker, således at der hvert år vil være nyt at opleve i kunsttårnene. Det er gratis at besøge Kunsttårnene og de er åbne året rundt.

bottom of page