top of page

FOR PENGE KAN DU IKKE KØBE

Udført: 2018

Kunstner: Tanja Nellemann Kruse

Placering: Ringe

Om værket :

I en af de mange snævre passager i Ringes bymidte hænger et skilt i træ med en række udstansede ord. I midten står udsagnet For penge kan du ikke købe, og rundt om står ord som moral, kærlighed, helbred, respekt og nærvær. Små ord, der måske kan sætte store tanker i gang.

 

Værket er skabt af kunstneren Tanja Nellemann Kruse (f. 1971) i samskabelse med lokale unge fra FGU, som en del af kampagnen #Værkdinverden, der blev fasciliteret af Råderum - mobilt kontor for samtidskunst, i 2018 .

 

Tanja Nellemann Kruse og de unge arbejdede sammen om at få kunst ud i byrummet. Kunstneren var på besøg i Ringe i tre dage, hvor eleverne fra FGU skulle udvikle deres egne ideer til stedsspecifikke kunstværker rundt i Ringe by og dette er et af resultaterne af processen.

 

Du kan opleve endnu et værk af Tanja Nellemann Kruse og eleverne fra FGU på kærlighedsstien, der fører ned til Ringe Sø, hvor hegnet langs stien er dekoreret med hjerter med varme kærligheds-udsagn.

 

Værkerne er en del af Ringes kunstrute, som leder fra Ringe Station til kunstbænken Termini ved Ringe Sø. Kunstruten er et initiativ, som skal få både byens borgere og besøgende til at bevæge sig ad veje, hvor de normalt ikke færdes og opleve byrummet på en ny måde.

 

 

Kunstner Tanja Nellemann Kruse er uddannet på det Jyske Kunstakademi og arbejder i blandede medier, bl.a. med collager, foto, installation, video og feltet “Art Writing”, som er en tekstbaseret kunst.

Hun har udstillet i ind- og udland heriblandt på forskellige samtidskunstfestivaler. Hun arbejder tit med kunst i et tværæstetisk og researchbaseret felt, hvor kunsten indgår i forskellige offentlige rum.

bottom of page