top of page

FUGLERELIEF

Opført: C. 1961

Kunstner: Gustav Hjortlund

Placering: Bogense

Om værket :

Ved indgangen til boligerne ved Sct. Anna Park i Bogense står et skilt, hvorpå man finder et keramisk fuglerelief.

 

Fuglerelieffet har været en del af et større relief på Bogense Sygehus, hvor en syg fugl blev plejet af en helbredende engel og en rask fugl fløj afsted efter at være blevet rask efter behandling på sygehuset.

 

Da Bogense Sygehus lukkede i 2002, havde man store drømme for, hvad bygningerne skulle bruges til, men ingen af dem endte med at blive indfriet, og stedet blev til et spøgelseshus, der gik i forfald - og her gik også det meste af relieffet til.

 

Først i 2016 blev hospitalet revet ned, og der blev gjort plads til de nye boliger, der i dag findes på adressen.

 

Fuglerelieffet blev bevaret, som et lille minde om det, der engang var byens hospital. Det var oprindeligt placeret på en rød murstensvæg, hvorfra man skar det ud og placerede det som logoet på boligerne ved Sct. Anna Park.

 

Relieffet er lavet af Gustav Hjortlund (1901-1977). Hjortlund beskæftigede sig hovedsageligt med keramik, som han fremstillede og brændte på sit eget værksted i Korup ved Odense. Hans figurative skulpturer og relieffer har et let naivistisk og humoristisk præg med motiver hentet især fra dyre- og planteverdenen. Heste, elefanter, katte, fugle, fisk, træer og blomster var blandt yndlingsmotiverne, der frodigt slynger sig opefter og breder sig ud over kanterne på relieffer, fade o.l.

 

Han har udført en række dekorative udsmykningsarbejder, især i keramisk plademosaik. Desuden er han kendt for sin tegnekunst (blyant, pen, akvarel), og han har igennem årtier leveret tegninger til danske dagblade.

bottom of page