top of page

INSEKTHOTELLER

Opstillet: 2019

Kunstner: Bente Hovendal

Placering: Ringe

Om værket :

Ved Ringe Sø findes en samling små forskelligartede huse i rustent jern. Det er en lille by af insekthoteller - altså små huse skabt til, at insekter som fx sommerfugle, mariehøns, edderkopper kan overvintre deri.

 

Insekthotellerne er lavet i materialet sort jern og placeret på jernpæle i forskellige højder så både små og store mennesker kan kigge nysgerrigt ind ad vinduerne. Inde i husene kan man se mange forskellige naturmaterialer, kogler og kvas, der giver gode betingelser for at insekter kan indtage husene og leve på bedste luksusmanér. Forsiden på husene kan skrues af, så der kan fyldes nye naturmaterialer ind løbende.

 

Alle husene er forskellige og har hver deres lidt skæve og finurlige udtryk. Måske genkender du noget fra bybilledet i Ringe, da flere af husene er miniaturer af byens bygninger - heriblandt Ringe Station, Danske Bank og Ringe Museum.

 

Insekthotellerne er skabt af kunstner Bente Hovendal i samskabelse med Ringe Seniorværksted. De er lavet som en del af Ringes bymidteplan, hvor der bl.a. er et stort fokus på at integrere kunst i byrummet og at aktivere byens borgere i de kunstneriske tiltag.

 

Bente Hovendal (f. 1960) er billedhugger og designer. Hun har virksomheden Woodnwonder på Frederiksø i Svendborg. Her skaber hun kunst i en mangfoldighed af materialer. Derudover laver hun workshops og events med naturen og genbrugsmaterialer i fokus.

bottom of page