top of page

KERNEBIDER

Opstillet: 2003

Kunstner: Søren West

Placering: Ærøskøbing, Ærø

Om værket :

På en stille vej i Ærøskøbing, udenfor et advokatkontor, møder vi en lille abstrakt skulptur på en høj søjle.

 

Skulpturen er abstrakt. Det er en forenklet form, skabt af en søjle med en kombination af to forskellige sten på toppen.Selvom skulpturen er ikke naturalistisk, peger den alligevel på nogle genkendelige linjer fra fuglen i sin udformning.

 

Værket hedder Kernebider og er skabt af den fynske billedhugger Søren West i 2003.

“Kernebideren” er en fugl i finkefamilien, og netop fuglens dramatiske spændinger og lethed og udfordringen med at skildre netop dét i en sten - som i sagens natur er tung - tiltaler Søren West, som har skabt flere skulpturer, med inspiration fra fugle. Søren West beskriver selv skulpturen som en kombination af noget, der bider i en kerne og noget, der på en måde selv er en lille kerne.

 

Kernebider er skabt til stedet, og Søren West har taget udgangspunkt i at skulle passe ind i rammerne, hvor der ikke er meget plads - den skulle kunne stå ved væggen og ikke optage meget rum. Fuglen står og balancerer på et enkelt punkt, hvilket er et træk, man ofte ser i Wests kunst. Stenen er et tungt element, og det er en udfordring at få dem til at være lette og elegante.

Billedhugger Søren West er uddannet ved Det Fynske Kunstakademi i årene 1983-88. Han arbejder primært med sten og har en stor viden om materialet, som han bl.a. har tilegnet sig i Carrara i Italien, hvor der er en lang tradition for at beskæftige sig med sten som kunstnerisk materiale. West har lavet en lang række skulpturer til udsmykning af det offentlige rum og bestillingsopgaver til private.

 

West arbejder konkret og non-figurativt, men hans skulpturer rummer dog ofte genkendelige elementer og spor. Han lader ofte de udvalgte materialer være med til at styre kunstværkernes udformning, som her hvor de to granitsten er blevet til en kernebider. West understreger selv, at intet er overladt til tilfældighederne i udvælgelsen af stenene til hans skulpturer.

bottom of page