top of page

MYTE

Opstillet: 1978

Kunstner: Mogens Ryhl-Svendsen

Placering: Bogense

Om værket :

Under trækronerne bag ved den smukke, rødmurede Bogense Skole findes en granitskulptur, hvor en blød afrundet form, hugget i lys granit, er placeret på en klassisk granitsokkel i en mørkere grå farve. I den runde form ligger en kvindekrop krøllet sammen i fosterstilling. Formen kan give mindelser om et halveret æg, hvor kvinden er blommen, der nu ligger blottet uden sin beskyttende skal.

 

Hele scenen virker dog rolig og tryg, som er der ingen fare på færde - og kvinden kan roligt sove.

 

Skulpturen er skabt af billedhugger Mogens Ryhl-Svendsen (1934-1984). Han blev uddannet lærer i 1958. Herefter var han elev og assistent ved den fynske billedhugger Erik Cohrt i årene 1962-67, hvorefter han uddannede sig på det Det Fynske Kunstakademi fra 1968-1971.

Hans tidlige værker fra 1960erne blev udført i en stiliseret naturalisme, men han arbejdede sig siden frem mod en større abstraktion med kvinden som gennemgående tema, formet i spændte, afrundede former. Han hentede også inspiration til flere værker fra fabler og mytestof. Han foretrak hårde materialer som granit og marmor og udførte selv udhugningen.

bottom of page